Värmen fortsätter att stiga. Första gången på många år som vi badar i sjön före midsommar. Frukost, lunch om middag äts oftast utomhus. De första tomaterna börjar skördas och Isabella och Paulina får sommarlov. Emma tar studenten och tillsammans med Christian har de sökt in på Umeå Universitet för studier i biologi- och geovetenskap.
Andreas ägnar sig redan åt geologi när han med traktorns hjälp flyttar stenar för att göra plats åt det nya GROHUSET. De lite större stenarna får vi hjälp av grannen Gunnar att flytta.
Vitlöken är fantastisk, körsbärsträden blommar för fullt, vi badar och monterar växthus i omgångar. Att slåss med mygg, knott, bräms och sviar’n är vardag nu.
Täckodling genomförs på vissa delar. Rosor, dahlior, syrener och jasminer står i full blom. Dofterna… Inspirationen flödar i takt med att alla blommor slår ut. Min nya passion är dekorativa Dahlior – Café Au Lait. Jag skissar och memorerar om vart annat och lagrar känslor inför vinterns arbete i min konstateljé. Midsommar infinner sig och vi frossar i färska primörer till varje måltid. Potatisarna kupas.
Mina grannar Agneta och Roger har skaffat bin som kommer och hälsar på i min trädgård och glädjer mig och alla mina växter. Ny odlingsyta tar sin form. Jordgubbar i Norrland är bara de i sig värt ett besök. Sötare och vackrare än många och fullständigt underbara i smaken.
Växthuset blir klart lite senare än grundtanken, men det står i alla falla på plats och fylldes genast av 27 sorters tomater.
VINTER | VÅRVINTER | VÅR | VÅRSOMMAR | SOMMAR | HÖSTSOMMAR | HÖST | FÖRVINTER